2012. július 19., csütörtök

almás batyu

Almás batyu


Hozzávalók:

- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 ek. zsír
- tejföl
- 2 tojássárgája
- 2 ek. fehérbor
- 50 dkg alma
- 5 dkg cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
 
Elkészítés:

Az almákat meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a cukor felét és a citromhéjat, majd sűrűre főzzük.
A többi hozzávalóból, annyi tejföllel, hogy ne legyen túl lágy, tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk, majd összehajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük. Végül 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és 8 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle. Az almapépet a négyzetek közepére kanalazzuk, majd a négy sarkot középre hajtjuk, és lenyomjuk. Tetejüket bekenjük tojásfehérjével, majd ropogósra sütjük.
Vaníliás cukorral megszórva fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése