2012. július 23., hétfő

Krémes szilvás kocka

Hozzávalók

  • 1,25 kg szilva
    3 dkg Rama
    2 evőkanál zsemlemorzsa
    2 evőkanál kristálycukor
    1 mokkáskanál őrölt fahéj

  • A piskótatésztához 9 tojás
    9 evőkanál kristálycukor
    9 evőkanál finomliszt
    1 kiskanál cukrozatlan kakaópor

  • A krémhez 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
    4 dl tej
    4 evőkanál kristálycukor
    25 dkg Rama
    20 dkg porcukor

  • A tetejére 6-8 dkg reszelt étcsokoládé


Elkészítés

A szilvát megmossuk és félbevágva kimagozzuk. Egy nagy tepsibe sütőpapírt borítunk, a Ramával megkenjük, a zsemlemorzsával behintjük. A fél szilvákat üregükkel felfelé rárakjuk, a cukorral összekevert fahéjjal meghintjük. A hagyományos módon piskótatésztát készítünk, azaz a tojások sárgáját a fele cukorral habosra, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a maradék cukrot is beleszórjuk. A lisztet először a cukros tojássárgával keverjük össze, majd beleforgatjuk a tojáshabot is. Kétharmadát egyenletesen a szilvára simítjuk. A többi piskótamasszát a kakaóporral megfestjük, a többi tésztára csurgatjuk és egy kicsit bele is keverjük, hogy szép cirmos legyen. Közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 percig sütjük. Ha kész, gyúrólapra borítjuk, tetejéről a sütőpapírt lehúzzuk. A krémhez a vaníliás pudingporból a tejjel és a kristálycukorral sűrű krémet főzünk, majd hűlni hagyjuk. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. A már csak langyos pudingot apránként hozzáadjuk és ezt a krémet a szilvára simítjuk. Megvárjuk amíg meghúz rajta, végül reszelt csokoládéval megszórva díszítjük. Kockákra vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése