2012. július 18., szerda

Meggyes piskótatekercs

Meggyes piskótatekercs


Hozzávalók:
3 tojás, csipetnyi só, 22 dkg + 3 ek. cukor, 10 dkg liszt, 3 dkg darált mandula, 3 dkg étkezési keményítő, 1 ½ tk. sütőpor, ½ dl tej, kb. 20 dkg meggybefőtt, 10 dkg mandulás csók (amarettini), 20 dkg margarin, 25 dkg félzsíros tehéntúró, 3 ek. mandulalikőr, 1 kis üveg vanília aroma, a díszítéshez tetszés szerint: mandulás csók, sütőpapír

Elkészítés:

A tojásokat 12-13 dkg cukorral és csipetnyi sóval krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a mandulával, az étkezési keményítővel és a sütőporral, majd a tejjel váltakozva, adagonként a tojásos masszába dolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt 32 x 39-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőbe toljuk. 225 fokon kb. 10 percig sütjük.
A kimagozott meggyet lecsöpögtetjük. A mandulás csókot apróra tördeljük (vagy durvára daráljuk). Azután a morzsát összekeverjük 3 ek. cukorral, és egyenletesen rászórjuk egy nedves konyharuhára. A forró piskótatésztát a konyharuhára borítjuk, majd a sütőpapírt azonnal lehúzzuk.
A túrót szobahőmérsékletű margarinnal, a maradék cukorral, a likőrrel és a vanília aromával simára keverjük. A krémet egyenletesen a kihűlt piskótalapra simítjuk, végül rászórjuk a meggyet, és kissé a krémbe nyomkodjuk.
Konyharuha segítségével a piskótalapot a hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Végül a roládot szeletekre vágjuk, és mandulás csókkal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése